Kerstavond

Kerstavond 2019. Over een paar uur gaan we naar mijn ouders om te herdenken dat aan het begin van onze jaartelling, ruim 20 eeuwen geleden, Jezus Christus werd geboren. Eerst steken we alle kaarsen aan (dat zijn er nogal wat) en drinken we thee met beschuit met blauwe muisjes – er is een jongetje geboren, nietwaar. We gaan daarna aan tafel om samen een wild konijntje te eten met allerlei lekkers en een glas rode wijn erbij. Mooie traditie en het beste begin van de kerstdagen!

Het betekent ook dat ik een jaar vrij ben geweest en dat mijn sabbatical op zijn einde loopt. Niet te geloven dat er een heel jaar voorbij is gegaan! Ik zou het iedereen aanraden, een jaartje ertussenuit. Lekker veel tijd voor andere dingen dan alles wat een fulltime baan van je vraagt inclusief de files, volle mailboxen en vele vergaderingen. Het fijnst vond ik nog wel om op maandagochtend de week te beginnen met een lesje pilates hier in het dorp, samen met vele andere dames.

Ben ik er een ander mens van geworden? Ik denk het niet. Wel was het heel prettig om zoveel tijd te hebben voor van alles wat ik leuk en interessant vind zonder steeds met je hoofd in je werk te zitten of te stressen hoe het allemaal te combineren.

Stilgezeten heb ik in ieder geval niet:

  • 35 blogs heb ik geschreven
  • Via Humanitas heb ik zes cliënten geholpen met hun administratie, soms met schulden en talloze onbegrijpelijke brieven
  • Ik heb mijn tweejarige schrijfopleiding aan de Schrijversacademie afgerond, de superleuke en leerzame specialisatie ‘Redactie’ gedaan en drie maanden stage gelopen bij een uitgeverij in Amsterdam.
  • Volgens Strava ben ik dit jaar tot nu toe 235 uur actief geweest en heb ik 1.925 km hardgelopen, inclusief een onvergetelijke vijfdaagse hike van Bologna naar Florence in april
  • Mijn eigen website ontworpen en laten bouwen
  • 37 boeken gelezen en 28 films gezien
  • Meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd, drie aanbiedingen afgeslagen en uiteindelijk eind oktober ‘ja’ gezegd tegen het aanbod van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO), het uitvoeringsorgaan van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om daar in 2020 aan de slag te gaan als projectmanager

Vanaf 6 januari ga ik dus aan de slag als ambtenaar. Bij RVO. Samen met onze partners maken we Nederland economisch sterker en duurzamer.

Ik hoop er mijn kleine steentje aan te gaan bijdragen.
Maar eerst lekker nog even twee weken kerstvakantie.

Een gedachte over “Kerstavond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s