Soms is het niet wat het lijkt

Het derde weekend van augustus zijn we de laatste jaren steevast op pad. Hoe eerder we iets voor dat weekend hebben bedacht, hoe beter. We hebben al bijna een camper en recent zelfs bijna een caravan aangeschaft om iets achter te hand te hebben voor dit inmiddels beruchte weekend. Leersum is dan namelijk in de ban van het jaarlijkse bloemencorso en het dorpsplein (waar wij wonen) is het trotse centrum van het hele gebeuren. Dit jaar trad zangeres Belinda op (een allrounder met een breed repertoire van top 40, classics, hedendaagse en feestmuziek), waren er ongetwijfeld tijdens de optocht weer vanuit drie kanten niet te missen smartlappen te horen en werd de dag afgesloten met een groots feest in de tent met muziek van de band Remixx XXL. Ik ben niet zo’n fan, zoveel is wel duidelijk. Ik hoorde mijn vriend vrijdagmiddag tegen de organisatie zeggen: ‘Wij respecteren het bloemencorso en gaan een weekendje weg’, en zo is het.

Maar eigenlijk wilde ik het daar helemaal niet over hebben, dus laten we snel van de dahlia’s, smartlappen en feestmuziek overgaan naar de koeien, scharreleieren, waakhond Tessa en de lange wandelingen op de Veluwe. Want daar hebben we ons weekend doorgebracht. We overnachtten in een gezellige kamer op een karakteristieke herenboerderij naast de ingang van De Hoge Veluwe. Iedere ochtend werden we verwend met een eitje, verse jus d’orange, lekkere volle yoghurt met verse vruchten etcetera, etcetera. We vermaakten ons met lange wandelingen in het bos en op de uitbundig bloeiende, paarse heidevelden, terwijl hond Noa vrolijk kwispelend overal aan liep te snuffelen. En het slechte weer deerde ons niet, want op zondagmiddag keken we in de bios naar de nieuwste film van Tarantino, met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Echte filmmagie volgens NRC. Nou dat klopt wel.

Op de weg terug naar de boerderij bedachten we hoe heerlijk het moet zijn om op zo’n landelijk gelegen plek te mogen wonen, met een tuin zo groot dat er plek is voor een voetbalveld, met een veranda, een weids uitzicht, prachtig gelegen net buiten het dorp. Natuurlijk is het hard werken. We hadden beiden het verhaal gelezen over de geschiedenis van de boerderij en dat ze naast koeien, kippen en fietsverhuur ook altijd gasten hadden gehad om het hoofd boven water te houden.

En toen namen we afscheid en vertelde ik dat we het verhaal over de boerderij hadden gelezen en wat een voorrecht het moet zijn op zo’n mooie plek te mogen wonen en werken. ‘Nou’, zegt mevrouw, ‘onze geschiedenis heeft er nu wel een inktzwarte vlek bijgekregen. Dat berichtje in de krant, over een Nederlandse vader (30) die op een woensdag ging zwemmen in het Iseomeer in Italië maar onder water verdween en niet meer boven kwam, dat was onze zoon. Wij hebben afgelopen maandag onze zoon begraven.’

Er blijkt vijf dagen naar hem gezocht te zijn en toen vonden duikers het lichaam van de vader van twee dochtertjes van 3 en 5 jaar op 250 meter diepte. Vreselijk!

Soms is het niet wat het lijkt.

2 gedachten over “Soms is het niet wat het lijkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s