In het spoor van de goden

‘Jij gaat dan vast op reis nu je een sabbatical neemt, waar ga je heen?’ Dit is zo ongeveer de reactie van iedereen als ik vertel dat ik mijn baan heb opgezegd en een jaartje pauze neem. En dat snap ik ook wel natuurlijk, van mij zijn ze gewend dat ik ga backpacken in Colombia, de Trans Mongolië Express pak, een paar maanden in Zambia ga werken en dat ik ooit 2 jaar in Nieuw-Zeeland heb gewoond. Maar nu woon ik alweer 6 jaar samen met mijn vriend (bijna man, maar daarover op een ander moment meer…) die geen wereldreiziger is en heb ik een hond (Noa, een Hongaarse Vizsla) die er op rekent toch minimaal een keer per dag met mij te gaan hardlopen of een lekkere lange wandeling te maken. Dus tja, wat is mijn antwoord op die steeds weer aan mij gestelde vraag?

Ik ga de ‘Via Degli Dei’ rennen én wandelen,  in mijn eentje!

De wat? De Godenweg is een 125 km lang wandelpad van Bologna naar Florence waarvan de oorsprong teruggaat tot de zevende eeuw voor Christus. Het was ooit een oude handelsroute voor de Etrusken en een militaire weg voor de Romeinen. Een al enige tijd gekoesterde wens die ontstond toen ik de Hoogtelijn van juni 2017 las, het bergsportmagazine van de NKBV. Toen ik het verslag en de foto’s zag over deze vijfdaagse wandeltocht wist ik meteen dat ik die heel graag ook eens zou willen lopen. Maar ja, wie wil er met me mee? Ik heb al eens twee vriendinnen geprobeerd over te halen, maar er was weinig animo helaas. Ik heb mijn vriend gepolst en die zou best willen maar heeft al maanden last van zijn knie. En het zou tof zijn als Noa dan ook mee gaat, maar dat is zo’n bange poeperd (één knalletje met oudjaar en ze wil dagenlang niet meer naar buiten) dat zou ook wel erg spannend worden. Dus die droom ging even in de ijskast.

Toevallig kwam ik erachter (niet helemaal toevallig natuurlijk, trailrunning vind ik een toffe hobby) dat deze Godenweg jaarlijks ook als ultra-trail wordt gelopen. 125 km op één dag, dat is me echt te ver maar tot mijn verrassing is er ook een trail van 55 km en een van 32 km, de Monte Senario Trail. Die laatste lijkt me wel wat, met 1.500 hoogtemeters moet dat te doen zijn. Voor ik het wist,  had ik 35 euro betaald en was ik ingeschreven. Zaterdag 13 april gaat het gebeuren! En ach als ik er dan toch ben, dan pak ik daarna de trein naar Bologna en ga ik in vijf dagen de hele route wandelen. Die laatste dag loop ik dan in ieder geval over bekend terrein (van de Monte Senario trail), ook leuk.

En nu naar een sportarts om het ‘health form’ te laten ondertekenen en naar de Bever om de shopping lijst bij elkaar te gaan verzamelen.
Zou ik deze spullen écht nodig gaan hebben?

  • Two working headlamps with spare batteries

  • Survival blankets

  • Whistle

  • Elastic adhesive bandage that can be used as a dressing

  • Thermal long sleeve shirt

  • Gloves

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s