Trailrunnen, canicrossen of canitrailen?

Het super leuke aan even geen werk hebben is dat ik zomaar ‘ja’ kan zeggen als mijn vriend me vraagt of ik zin heb van zaterdag tot maandag mee te gaan naar Valkenswaard waar hij een weekend bij zijn klant met het hele projectteam moet knallen om een nieuw IT systeem live te zetten. Nou doen we allebei ongeveer hetzelfde werk (ook niet gek als je elkaar als collega’s hebt leren kennen…) en heb ik zelf ook meerdere go-live weekends meegemaakt, dus dan is het best grappig om eens niet zelf al die stress te voelen. En nog beter, rond Valkenswaard is er ‘De Groote Heide’ met ‘ruim 6.000 hectare wonderlijk natuurschoon’ en dus heel veel bos en heide om te wandelen, te rennen en de hond uit te laten. Dus jachthond Noa mee in de kofferbak en op naar die natuur!

Nou is dat rennen met je hond toevallig erg hip op dit moment dus vanochtend ben ik niet zomaar gaan rennen in het bos met de hond maar gaan trailrunnen, canicrossen, of is het toch canitrailen? Na 13,5 km samen gerend te hebben (een makkie voor een vizsla) vanuit Strijp, door het Leenderbos en via het indrukwekkende klooster de Achelse Kluis weer terug, zaten Noa en ik even lekker uit te puffen in het café van ons hotel midden in Valkenswaard. Zij opgerold op de houten vloer nadat ze de kruimels van het ontbijt had verorberd en even goed had gegromd naar het levensgrote glitter rendier naast de kerstboom en ik zittend aan het tafeltje in de hoek met een grote cappuccino en een chocolade koekje. Ondertussen werd het steeds donkerder en viel de regen met bakken uit de hemel, dus wij zaten daar prima: lekker droog, warm en voldaan.

Maar waar waren we nu eigenlijk zo voldaan van en welke hippe term kan ik het beste boven dit stukje zetten? Al googelend kom ik terecht op de site van rundog.nl. Ah kijk, canicrossen doe je zo snel mogelijk waarbij je hond je mag voorttrekken, canitrailen is trailrunnen met je hond en doe je lekker ver (vanaf 8km) terwijl je ook om je heen kijkt en trailrunnen is hardlopen in je eentje in de natuur. Dus vanochtend hebben we een canitrailruncross gedaan denk ik, van alles een beetje, een soort cani-fartlek training dus, lekker ongestructureerd en qua snelheid waar we maar zin in hadden.

Terwijl ik me hierover druk zit te maken, ligt Noa relaxt opgerold naast me te dromen over konijntjes en grote botten waarschijnlijk. Een hond heeft dat toch beter begrepen, die laat zich niet gek maken. Na inspanning komt ontspanning, zei mijn moeder altijd al. Do you know why your dog is happier than you? (zie foto)

Een gedachte over “Trailrunnen, canicrossen of canitrailen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s